Jouw tanzania expert

8- daagse safari noord-Tanzania

8- daagse safari noord-Tanzania

Gama tours & safari

Tour-
Omschrijving

Ervaar de sublieme samensmelting van avontuur en verpozing tijdens onze betoverende 8-daagse safari in Noord-Tanzania. Ontdek de ongerepte pracht van de noordelijke Tanzaniaanse wildernis terwijl je je laat verrassen door de majestueuze dieren in hun weelderige, natuurlijke leefomgeving.

Under the shades safari lodge

Verborgen in een rustige omgeving aan de rand van Arusha, biedt deze lodge een ongeëvenaarde ervaring met een natuurlijke omgeving en prachtige tuinen rondom onze 5 exclusieve chalets die onvergetelijke verblijven bieden

Dag 1: Aankomst Arusha

Jambo (hallo) en welkom in Tanzania! We zijn blij dat je hier bent. Vandaag kom je aan op de internationale luchthaven van Kilimanjaro waar een van onze ervaren gidsen van Gama Tours & Safari vol enthousiasme op je staat te wachten.

We begrijpen dat je na een lange vlucht misschien moe bent en graag wilt rusten. Daarom zullen we ervoor zorgen dat je direct naar je lodge wordt gebracht, waar je kunt ontspannen en opladen terwijl je je onderdompelt in de prachtige Afrikaanse sfeer.

De rit van de luchthaven naar Arusha duurt ongeveer een uur en onze gids zal blij zijn om onderweg interessante inzichten over Tanzania te delen en al je vragen te beantwoorden.

We kunnen niet wachten om je de wonderen van Tanzania te laten zien, van adembenemende landschappen tot diverse wilde dieren. Bedankt dat je voor Gama Tours & Safari hebt gekozen en laten we het avontuur beginnen.

Dag 2: Tarangire National Park

Op de planning voor vandaag staat een bezoek aan het Tarangire Nationaal Park. Dit park staat bekend om zijn indrukwekkende populatie Afrikaanse olifanten, die vaak in omvangrijke kuddes te bewonderen zijn. Daarnaast herbergt het park een diverse verzameling van andere wilde dieren, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta’s, giraffen, zebra’s, buffels, impala’s, gnoes, en meer dan 500 verschillende vogelsoorten..  

Baobab tented camp

Tarangire Baobab Tented Camp bevindt zich in het noordwesten van Tarangire en bestaat uit 10 comfortabele tenten met eigen badkamer. In de directe omgeving van het kamp is de kans groot om veel olifanten te zien. Hier ervaar je de ongerepte wildernis!

Marera valley

Marera Valley Lodge ligt in de buurt van Karatu, dichter bij het dorp Rhotia en erg handig gelegen bij de hoofdweg met goede toegang tot Lake Manyara en Ngorongoro. Deze mooie lodge biedt een spectaculair uitzicht over de vallei. Elke gezellige kamer heeft een klamboe boven het kingsize bed of twee aparte bedden, een kleedruimte, een open haard, een grote badkamer met douche en een veranda van waaruit je kunt genieten van het uitzicht op de tropische tuinen

Dag 3: Maasai

Vandaag ga je naar de Maasai. De Maasai staat bekend om hun trotse cultuur en opvallende

verschijning, vooral de jonge krijgers. Ze dragen kenmerkende felrode

gewaden en zijn vaak te zien met lange stokken of speren. Oorspronkelijk nomaden, trekken de Maasai rond met hun vee door

het landschap. Soms stuit je op tijdelijke nederzettingen van ronde huisjes, manyatta’s

genaamd, omringd door hekken van takken, bomas genaamd. Een ontmoeting met de Maasai biedt een boeiende inkijk in hun unieke levensstijl en cultuur. Wees voorbereid om te worden ondergedompeld in de levendige geschiedenis van deze bijzondere stam

Dag 4: Ngorongoro Crater

Vandaag zul je getuige zijn van een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Afrika – de Ngorongoro-krater! Dit is een bestemming die op de bucketlist van elke reiziger zou moeten staan. Als je ‘s ochtends vroeg afdaalt naar de kraterbodem, zul je een onvergetelijke ervaring hebben en van dichtbij kennismaken met het prachtige wild dat in dit gebied rondzwerft. Met de hoogste concentratie wilde dieren in Afrika, inclusief de zeldzame zwarte neushoorn, sta je voor een echte traktatie! De Maasai-bevolking, die bekend staat om hun traditionele rode kleding en kuddes koeien, noemen dit gebied ook hun thuis. De uitzichten vanaf de Ngorongoro-krater zijn simpelweg adembenemend. Je zal omringd zijn door de schoonheid van de natuur met prachtige landschappen in elke richting. Aan het eind van de middag zul je doorrijden naar Serengeti Nationaal Park.  

Heritage Tented Camp

Serengeti Heritage Luxury Tented Camp bevindt zich in het hart van het Serengeti National Park, in het Seronera-gebied, en ligt op enkele minuten van de Seronera-landingsbaan. Het kamp biedt zijn gasten de meest authentieke Afrikaanse ervaring vanwege de koloniale sfeer, die doet denken aan de oude dagen van jachtkampen.

Heritage Tented Camp

Serengeti Heritage Luxury Tented Camp bevindt zich in het hart van het Serengeti National Park, in het Seronera-gebied, en ligt op enkele minuten van de Seronera-landingsbaan. Het kamp biedt zijn gasten de meest authentieke Afrikaanse ervaring vanwege de koloniale sfeer, die doet denken aan de oude dagen van jachtkampen.

Dag 5/6: Serengeti National Park

Welkom in de Serengeti! Het Serengeti National Park is een van de meest populaire safari-bestemmingen in Afrika, en met goede reden. Dit park staat bekend om zijn spectaculaire Grote Migratie, waar miljoenen wildebeesten, gazelles en zebra’s de Serengeti-vlaktes doorkruisen op zoek naar groenere weiden. Bovendien is de Serengeti de thuisbasis van de grootste roofdieren ter wereld, wat bezoekers de ongeëvenaarde kans biedt om de grootsheid van de natuur van dichtbij te ervaren. 

Het woord “Serengeti” betekent “eindeloze vlakte” in Maasai, en bij aankomst zul je begrijpen waarom het deze naam heeft verdiend.

Dag 7: Serengeti / Karatu

Vandaag is alweer de laatste dag in de Serengeti. Jouw gids zal je meenemen op een langzame rit naar de uitgang, zodat je nog even extra kunnen genieten van de prachtige omgeving. Maar dat is nog niet alles! Jouw reis gaat namelijk verder naar Karatu, waar je kunt bijkomen van alle geweldige indrukken die je hebt opgedaan.

Marera valley

Marera Valley Lodge ligt in de buurt van Karatu, dichter bij het dorp Rhotia en erg handig gelegen bij de hoofdweg met goede toegang tot Lake Manyara en Ngorongoro. Deze mooie lodge biedt een spectaculair uitzicht over de vallei. Elke gezellige kamer heeft een klamboe boven het kingsize bed of twee aparte bedden, een kleedruimte, een open haard, een grote badkamer met douche en een veranda van waaruit je kunt genieten van het uitzicht op de tropische tuinen.

Dag 8: Vertrek

Vandaag komt er helaas alweer een einde aan de safari vakantie. Het is tijd om afscheid te nemen van jouw gids van Gama Tours & Safari. We willen je hartelijk bedanken voor het vertrouwen en hopen van harte dat je volop hebt genoten van deze onvergetelijke reis!

Prijzen

Bootstrap Example

Laagseizoen: (november tot mei)
3153,-

Hoogseizoen: (juni tot oktober)
3496,-

Laagseizoen: (november tot mei)
2576,-

Hoogseizoen: (juni tot oktober)
2834,-

Laagseizoen: (november tot mei)
2445,-

Hoogseizoen: (juni tot oktober)
2632,-

Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon en kunnen fluctueren in verband met externe factoren. Op kinderen onder de 16 jaar is kinderkorting van toepassing. 

Deze reis is inclusief

Deze reis is exclusief

Geïnspireerd geraakt?​

Gefascineerd geraakt door deze inspirerende reis, maar wil je nog aanpassingen maken of andere parken overwegen? Dat is mogelijk. Ons doel is om van elke reis jouw gedroomde reiservaring te maken. Jouw wensen zijn onze prioriteit.

Bekijk ons reisaanbod

Als deze inspiratiereis niet helemaal bij je past, ontdek dan gerust onze andere opties. Je kunt ook een reisvoorstel op maat aanvragen. We helpen graag om jouw perfecte reis te realiseren!