Jouw tanzania expert

9- daagse safari Zuid-Tanzania

9- daagse reis Zuid-Tanzania

Gama tours & safari

Tour-
Omschrijving

Ervaar de ongeëvenaarde harmonie tussen avontuur en verfijning tijdens onze betoverende 9-daagse safari in Zuid-Tanzania. Ontdek de onaangetaste pracht van de Zuid-Tanzaniaanse wildernis terwijl je de majestueuze dieren in hun weelderige natuurlijke omgeving bewondert.

Giraffe beach hotel

Gelegen direct aan de kust van de Indische Oceaan, biedt het hotel een bijzondere sfeer: Op je eigen balkon kun je genieten van het prachtige uitzicht. Als je opgewarmd bent en op zoek bent naar een verfrissende duik, is er een heerlijk zwembad tot jouw beschikking, of je zou zelfs een duik kunnen nemen in de nabijgelegen oceaan om je dag af te sluiten.

Dag 1: Aankomst Dar es Salaam

Jambo (hallo) en welkom in Tanzania! We zijn blij dat je hier bent. Vandaag kom je aan op de internationale luchthaven van Dar es Salaam waar een van onze ervaren gidsen van Gama Tours & Safari vol enthousiasme op je staat te wachten.

We begrijpen dat je na een lange vlucht misschien moe bent en graag wilt rusten. Daarom zullen we ervoor zorgen  dat je direct naar je hotel wordt gebracht, waar je kunt ontspannen en opladen terwijl je je onderdompelt in de prachtige Afrikaanse sfeer.

De rit van de luchthaven naar jullie hotel duurt ongeveer 30 minuten, maar dit is compleet afhankelijk van het verkeer. Jullie gids zal blij zijn om onderweg interessante inzichten over Tanzania te delen en al je vragen te beantwoorden.

We kunnen niet wachten om je de wonderen van Tanzania te laten zien, van adembenemende landschappen tot diverse wilde dieren. Bedankt dat je voor Gama Tours & Safari hebt gekozen en laten we het avontuur beginnen.

Dag 2/3: Mikumi National Park

Vroeg in de ochtend vertrek je uit Dar es Salaam op weg naar het Mikumi National Park! De reis van Dar es Salaam naar Mikumi zal ongeveer 5 uur in beslag nemen. Eenmaal aangekomen in Mikumi, kun je direct genieten van een halve dag safari in het Mikumi National Park. Na deze opwindende safari-ervaring, is het tijd om naar de accommodatie te gaan waar je kunt ontspannen en de indrukken van de eerste safari kunt verwerken. De volgende ochtend, na een heerlijk ontbijt, staat er opnieuw een bezoek aan het Mikumi National Park op het programma, maar dit keer voor een volledige dag avontuur.

Mikumi National Park staat bekend om zijn gevarieerde en overvloedige wilde dieren, waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, giraffen, buffels, zebra’s, nijlpaarden en verschillende soorten antilopen.

Mikumi is ook een uitstekende plek voor vogelspotters, met meer dan 400 vogelsoorten, waaronder roofvogels, neushoornvogels en honingzuigers.

Camp Bastian

Camp Bastian Mikumi biedt verschillende soorten accommodaties aan om aan alle behoeften te voldoen. Onze camping bestaat uit 7 chalets in verschillende maten en een kampeerplaats. Alle chalets zijn ingericht met lokaal gemaakte meubels en stoffen om een authentieke sfeer te behouden.

Ruaha river lodge

Gebouwd van lokale stenen en riet, is de lodge gebouwd rond natuurlijke kopjes en benut het zijn uitzonderlijke positie op een bocht in de rivier. Een prachtige lodge!

Dag 4: van Mikumi naar Ruaha

Vandaag staat er een enerverende rit op de planning. Je verlaat het betoverende Mikumi om verder te reizen naar het majestueuze Ruaha. De reis zal, afhankelijk van het verkeer, ongeveer 5 uur in beslag nemen. Echter, saai zal het zeker niet worden, want onderweg wacht een schat aan belevenissen en bezienswaardigheden! Eenmaal aangekomen in Ruaha zul je genieten van een halve dag game drive. Na de Game Drive zul je doorrijden naar de lodge, worden je hartelijk zal worden verwelkomd. Hier kun je ontspannen na de reis en jezelf voorbereiden op een nieuwe dag vol safari-avonturen.

Dag 5: Ruaha National Park

Ruaha National Park is een van de meest uitgestrekte en indrukwekkende nationale parken van Tanzania. Ruaha staat bekend om zijn gevarieerde landschap, variërend van uitgestrekte savannes en rivieren tot beboste heuvels en indrukwekkende bergen. De Grote Ruaha-rivier doorkruist het park en speelt een cruciale rol in het aantrekken van wilde dieren, vooral tijdens het droge seizoen. Het park herbergt een ongelooflijke verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, giraffen, nijlpaarden, krokodillen, diverse antilopensoorten en een overvloed aan vogels.

Ruaha river lodge

Gebouwd van lokale stenen en riet, is de lodge gebouwd rond natuurlijke kopjes en benut het zijn uitzonderlijke positie op een bocht in de rivier. Een prachtige lodge!

Africa safari Selous

Africa Safari Selous is meer dan alleen accommodatie, want een verblijf hier is een ongeëvenaarde safari-ervaring die je waarschijnlijk nergens anders zult vinden. Gelegen net buiten het Selous G.R./Nyerere National Park in Zuid-Tanzania, is de accommodatie ruim. Veel van de oorspronkelijke vegetatie is behouden gebleven, en respect voor het milieu komt tot uiting in elk van de zorgvuldig gebouwde kamers.​

Dag 6: Vlucht Nyerere National Park & bootsafari

Vandaag zullen jullie Ruaha Nationaal Park verlaten en per vliegtuig vertrekken naar Nyerere Nationaal Park. Eenmaal aangekomen, zul je eerst naar het tented camp worden gebracht. Pas later in de middag zul je een safari op een andere manier beleven namelijk per boot. De Rufiji-rivier is de grootste rivier in Tanzania en speelt een cruciale rol in het aantrekken van wilde dieren in de regio. Tijdens een bootsafari krijg je de kans om het rivierleven van dichtbij te bekijken, zoals nijlpaarden, krokodillen en verschillende watervogels. De oevers van de Rufiji-rivier trekken veel wilde dieren aan, vooral tijdens het droge seizoen wanneer dieren naar het water komen om te drinken. Je kunt vaak grote kuddes olifanten, buffels, nijlpaarden en krokodillen zien, evenals verschillende antilopensoorten die aan de oevers grazen. 

Dag 7/8: Nyerere National Park

Het is tijd voor twee volle safaridagen, in Nyerere National Park.

Het Nyerere National Park, voorheen bekend als het Selous Game Reserve, is een van de meest uitgestrekte en indrukwekkende beschermde gebieden van Tanzania en bevindt zich in het zuidelijke deel van het land. Nyerere National Park is enorm en beslaat een oppervlakte van ongeveer 50.000 vierkante kilometer, waardoor het een van de grootste wildreservaten ter wereld is. Het is ongeveer twee keer zo groot als België. Het park is genoemd naar de eerste president van Tanzania, Julius Nyerere. Ook is het park beroemd om zijn grote populatie wilde honden (African painted dogs). Op dag 8 is het mogelijk, mocht je dat willen, de hotsprings te bezoeken waar het ook mogelijk is om te zwemmen!

Africa Safari Selous​

Africa Safari Selous is meer dan alleen accommodatie, want een verblijf hier is een ongeëvenaarde safari-ervaring die je waarschijnlijk nergens anders zult vinden. Gelegen net buiten het Selous G.R./Nyerere National Park in Zuid-Tanzania, is de accommodatie ruim. Veel van de oorspronkelijke vegetatie is behouden gebleven, en respect voor het milieu komt tot uiting in elk van de zorgvuldig gebouwde kamers.

Dag 9: Vertrek

Na het ontbijt zul je vertrekken naar Dar es Salaam, want aan alle prachtige momenten komt helaas een einde, want vandaag zet je een punt achter jouw onvergetelijke safarivakantie. 

Het Gama Tours-team koestert de hoop dat deze safari jou talloze prachtige herinneringen heeft bezorgd. 

Prijzen

Bootstrap Example

Laagseizoen: (november tot mei)
3377,-

Hoogseizoen: (juni tot oktober)
3623,-

Laagseizoen: (november tot mei)
2695,-

Hoogseizoen: (juni tot oktober)
2893,-

Laagseizoen: (november tot mei)
2434,-

Hoogseizoen: (juni tot oktober)
2612,-

Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon en kunnen fluctueren in verband met externe factoren. Op kinderen onder de 16 jaar is kinderkorting van toepassing. 

Deze reis is inclusief

Deze reis is exclusief

Geïnspireerd geraakt?​

Gefascineerd geraakt door deze inspirerende reis, maar wil je nog aanpassingen maken of andere parken overwegen? Dat is mogelijk. Ons doel is om van elke reis jouw gedroomde reiservaring te maken. Jouw wensen zijn onze prioriteit.

Bekijk ons reisaanbod

Als deze inspiratiereis niet helemaal bij je past, ontdek dan gerust onze andere opties. Je kunt ook een reisvoorstel op maat aanvragen. We helpen graag om jouw perfecte reis te realiseren!