Jouw tanzania expert

3- daagse safari

Gama tours & safari

Tour-
Omschrijving

Deze tour brengt je naar het grootste nationale park van Afrika: het Nyerere National Park, dat deel uitmaakt van het Selous Game Reserve. Ondanks dat het het grootste nationale park is, wordt het nog steeds door weinig mensen bezocht. Het park herbergt een enorme populatie wilde dieren en is een bekend leefgebied van de zeldzame Afrikaanse jacht wilde honden. We raden aan om deze rondleiding te doen terwijl je al in Tanzania/Zanzibar bent, om het beste en meeste uit je safaridagen te halen.

Under the Shade Safari Lodge

Verscholen in een rustige omgeving aan de rand van Arusha biedt onze lodge een ongeëvenaarde ervaring met een natuurlijke omgeving en prachtige tuinen rondom onze 5 exclusieve chalets die onvergetelijke verblijven bieden

Dag 1: Arusha

Jambo! Welkom in Tanzania. Vandaag kom je aan op de luchthaven Kilimanjaro International.

Een van onze Gama Tours & Safari-gidsen zal er vol enthousiasme zijn om op je te wachten. Na je vlucht word je direct naar de lodge gebracht waar je kunt herstellen van de reis en kunt beginnen met het onderdompelen in de Afrikaanse sfeer. Het is ongeveer een uur rijden van de luchthaven naar Arusha.

Je zult versteld staan van de prachtige natuur en de warme gastvrijheid die je hier zult ervaren. Onze gids zal je onderweg wijzen op interessante bezienswaardigheden en je meer vertellen over de lokale cultuur. Na aankomst in de lodge kun je ontspannen en tot rust komen in de rustige omgeving. Geniet van het adembenemende uitzicht op de omringende bergen en de weelderige tuinen rondom de exclusieve chalets. Laat je betoveren door de geuren, kleuren en geluiden van Afrika en bereid je voor op een onvergetelijke reis vol avontuur en ontdekking.

Dag 2: Lake Manyara National Park

Na het ontbijt word je opgehaald bij de lodge en vertrek je naar het Lake Manyara National Park. Het is ongeveer 2 tot 2,5 uur rijden over goed geasfalteerde wegen.

Je zult versteld staan van de diversiteit aan dieren die je hier tegenkomt, zoals olifanten, giraffen, nijlpaarden, zebra’s en buffels. Onderweg zal onze ervaren gids je alles vertellen over de flora en fauna van het park en je wijzen op interessante bezienswaardigheden.

Het hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld de beroemde boomklimmende leeuwen van Lake Manyara. Je zult ze zien liggen in de takken van bomen, waar ze rusten en zich koesteren in de zon. En natuurlijk mag je de duizenden roze flamingo’s die het meer omringen niet missen.

Het wordt een dag vol avontuur en ontdekkingen, waarbij je wordt omringd door de prachtige natuur en het wildleven van Tanzania. Maak je klaar om je te laten betoveren door de schoonheid en de magie van Lake Manyara National Park.

Marera Valley Lodge

Marera Valley Lodge ligt aan de rand van Karatu, tussen het Manyara meer en de Ngorongoro krater. Het biedt een rustige sfeer en is een ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van de omliggende nationale parken.

Thorn Tree Camp

ThornTree Camp is permanent gevestigd in centraal Serengeti, in de Seronera Vallei, de thuisbasis van het wildleven het hele jaar door vanwege de constante aanwezigheid van water. Dit gebied staat bekend om het spotten van leeuwen, luipaarden en grote kuddes olifanten. Vanaf de camping heb je uitzicht op de Banagi Hill en klassieke vergezichten van de Serengeti-vlaktes.

Dag 3: Ngorongoro - Serengeti

Vandaag bezoek je ‘een van de Afrikaanse wonderen’, de Ngorongoro-krater. De Ngorongoro-krater is absoluut een bezoek waard en het beste te bezoeken vroeg in de ochtend, zodat je de dieren van heel dichtbij kunt zien.

Wanneer je afdaalt naar de beroemde Ngorongoro-kraterbodem, zie je een onbeschrijflijk mooi uitzicht. Je wordt letterlijk omringd door de mooiste dieren en natuur. Op de kraterbodem vind je de hoogste concentratie wilde dieren in Afrika en heb je de grootste kans om de zwarte neushoorn te spotten! De mensen van de bekende Maasai-stam wonen ook in dit gebied. Je zult ze tegenkomen in hun traditionele rode kleding met hun kuddes koeien. De Maasai-tour is ook zeer aan te bevelen.

In de middag zetten we onze reis voort naar het Serengeti National Park, waar je zult overnachten. Het wordt een dag vol adembenemende ervaringen en onvergetelijke ontmoetingen met de wilde dieren en de Maasai-cultuur.

Dag 4: Serengeti

Serengeti is het meest beroemde nationale park ter wereld, vooral vanwege de Great Migration. 

Naast de Great Migration is het ook de thuisbasis van de grootste roofdieren ter wereld. Serengeti betekent “oneindige vlakte” in Maasai, en wanneer je Serengeti bezoekt, wordt al snel duidelijk waarom het zijn naam heeft verdiend.

Wist je dat je ook een ballonsafari kunt doen in Serengeti? We bespreken graag de opties met je.

Het wordt een onvergetelijke ervaring om over de eindeloze vlaktes van Serengeti te zweven en te genieten van het uitzicht op het wildleven van bovenaf. Onze ervaren gidsen zullen je begeleiden en je alles vertellen over de flora en fauna van dit unieke park. Het wordt een dag vol avontuur en ontdekkingen in de adembenemende natuur van Tanzania.

Thorn Tree Camp

ThornTree Camp is permanent gevestigd in centraal Serengeti, in de Seronera Vallei, de thuisbasis van het wildleven het hele jaar door vanwege de constante aanwezigheid van water. Dit gebied staat bekend om het spotten van leeuwen, luipaarden en grote kuddes olifanten. Vanaf de camping heb je uitzicht op de Banagi Hill en klassieke vergezichten van de Serengeti-vlaktes.

.

Dag 5: Vertrek

Vandaag rijden we terug naar Arusha, wat een lange reis zal zijn waarbij je genoeg tijd hebt om terug te denken aan je safari-vakantie, je foto’s opnieuw te bekijken en te genieten van de laatste momenten in Tanzania, omdat aan alle goede dingen een einde komt.. helaas.

Wil je niet lang in de auto zitten? Het is mogelijk om vanuit Serengeti naar Arusha te vliegen. We bespreken graag deze optie met je. 

Wist je dat het ook mogelijk is om nog een paar dagen op het tropische eiland Zanzibar door te brengen om heerlijk te ontspannen na deze onvergetelijke reis? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en om je reisplannen te bespreken.

Prijzen

Deze reis is inclusief

Deze reis is exclusief

Feeling inspired?

Become fascinated by this inspiring journey, but want to make further adjustments or consider other parks? That’s possible. Our aim is to turn every trip into your dreamed travel experience. Your desires are our priority.

View our travel offerings.

If this inspirational journey doesn’t quite fit your preferences, feel free to explore our other options. You can also request a customized travel proposal. We’re here to assist in bringing your perfect trip to life!