jouw tanzania expert

FAQ

Tanzania is het hele jaar door goed te bezoeken, maar de beste reistijd is het droge seizoen van juni tot en met oktober en januari – februari. Tijdens de grote regentijd van maart tot en met mei is de omgeving groener, maar kunnen de wegen slecht begaanbaar zijn. Wanneer u de bekende Grote Trek wilt meemaken heeft u wel wat geluk nodig. Het is niet precies aan te duiden wanneer de dieren op welke plek zijn, het blijft een natuurlijk fenomeen en is elk jaar toch weer anders. Algemeen gesteld trekken de dieren in juni/juli vanuit Serengeti naar het noorden en naar de Masai Mara in Kenia. Rond juli/augustus steken ze daarbij de Mara rivier over. Vanaf oktober/november migreren ze weer naar de graslanden van de Serengeti.

In de wintertijd is het twee uur later in Tanzania en in de zomertijd is dit 1 uur later.

Ja. Iedere bezoeker uit Nederland en België heeft een visum nodig. Dit visum is te verkrijgen op het vliegveld in zowel Dar es Salaam als Kilimanjaro en kost $50 (USD) en moet cash worden betaald. Daarnaast is het mogelijk een e-visum aan te vragen wat via de ambassade van Tanzania in Den Haag gaat. Er zijn verschillende visumdiensten die deze aanvraag voor jou kunnen doen.

Voor Tanzania is voor iedereen een inenting tegen gele koorts verplicht. Daarnaast worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A en B aanbevolen. Voor de laatste actuele informatie betreffende malaria-preventie en vaccinaties verwijzen wij u naar uw huisarts of GGD.

Tanzania is over het algemeen een veilig land om rond te reizen. Wel raden wij aan opvallende en dure sierraden thuis of in het hotel te laten wanneer je in de avonduren de weg op gaat. Onze gidsen zijn te allen tijde beschikbaar voor jou en zal er voor zorgen dat jij nooit alleen over straat hoeft te gaan, mocht dit nodig zijn.

Tijdens de safari adviseren wij geen donkere kleuren te dragen (zwart, blauw, donkerbruin en donkerrood) aangezien deze kleuren insecten aantrekken. Het dragen van lichte kleuren zoals kaki heeft de voorkeur. In de ochtend en avond kan het erg fris zijn. Onze tip is dan ook: neem een vest mee. Wanneer je naar Zanzibar gaat wordt er, bij het verlaten van de accommodatie, verwacht de schouders en knieën te bedekken. Uiteraard kun je in het hotel of op het strand gewoon badkleding dragen.