jouw tanzania expert

Nationale parken

Sergenti
National Park

Het Serengeti National Park, gelegen in het noorden van Tanzania, is een uitgestrekt natuurwonder dat een oppervlakte van ongeveer 14.750 vierkante kilometer beslaat. De betekenis van de naam “Serengeti” komt voort uit de Maasai-taal en verwijst treffend naar de schijnbaar oneindige vlaktes die het gebied kenmerken.

Een van de meest indrukwekkende jaarlijkse gebeurtenissen in de Serengeti is de Grote Trek. Miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen doorkruisen de vlaktes in een spectaculaire zoektocht naar vers gras en water, terwijl roofdieren op de loer liggen. Deze opmerkelijke migratie is een symbool van kracht en doorzettingsvermogen in de natuurlijke wereld en trekt avonturiers en natuurliefhebbers van over de hele wereld aan.

De biodiversiteit van het park is rijk en omvat de ‘Big Five’: leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en neushoorns. Bezoekers krijgen de kans om deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat te aanschouwen, terwijl ze zich verbazen over hun gedrag en interacties.

wilde dieren in de Serengeti
0 +
Aan natuur oppervlakte
0 km²
Bootstrap Example
wilde dieren in de Serengeti
0 +
Aan natuur oppervlakte
0 km²

FAQ over Serengeti National Park

De beste tijd om het Serengeti National Park te bezoeken is tijdens de droge seizoenen, van juni tot oktober. Dit is wanneer de dieren zich concentreren rond de waterbronnen en de kans op het spotten van wilde dieren het grootst is. Het migratieseizoen van wildebeesten vindt plaats tussen juni en september.

Het Serengeti National Park herbergt een enorme diversiteit aan wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, giraffen, zebra’s, nijlpaarden, buffels, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en diverse vogelsoorten. Tijdens de migratieperiode zijn duizenden wildebeesten en zebra’s te zien.

Ja, het Serengeti National Park is een van de beste plekken ter wereld om de grote migratie van wildebeesten te aanschouwen. Deze spectaculaire gebeurtenis vindt plaats tussen juni en september, afhankelijk van de regenval en grasgroei.

Ja, Gama Tours & Safari biedt accommodatiemogelijkheden in het Serengeti National Park, waaronder lodges, tentenkampen en kampeerterreinen. Deze bieden een scala aan voorzieningen en comfortniveaus, zodat bezoekers kunnen kiezen op basis van hun voorkeuren en budget.

"In de Serengeti betovert de natuur met haar eigen meeslepende avontuur."